“Beni seviyor musun?” sorusunu çoğu zaman sorarız birilerine. Aynı şekilde çoğu zaman da olumlu bir yanıt alırız. Ama bu yanıt ağızlara alışkanlık olmuş bir şekilde verilir çoğunlukla. “Onu seviyor musun?” diye sorulduğundan sonra, “Neden seviyorsun?” sorusu da gelir. Ne kadar tuhaf değil mi: Sevmek için bir sebep aramak. Halbuki bence sevmek için bir sebebe ihtiyaç yok. O olduğu için severim. 

Bu olay tıpkı sarılmak için sebep aramaya benzer. Neden sadece özel günlerde sarılalım ki bir hastalığımız yoksa. Sarılmanın vücudumuza o kadar fazla yararı var ki aslında. Mesela stresi azaltır, mutlu hissetmeye yardım eder, iletişimi kolaylaştırır… Hele ki sevdiğimiz bir insan varsa karşımızda kendimizi tutmak mümkün müdür sizce?

“Seni seviyorum” demek için beklemeyin. Bu çok özel iki kelimeyi baş tacınız yapın. Emin olun ki bu iki kelimenin yoluna koyamayacağı hiçbir şey yoktur. Söylemek için neden de aramayın çünkü bulamazsınız. Hani bazen duygular taşar ama yansıtılamaz. Bu iki kelime hemen yardım eder size. Çok basit sihirli iki kelime. 

Yani diyeceğim o ki, sevginizi göstermek için beklemeyin. Sevmek için sebep aramayın; sevin sadece. Sarılmak için teselliyi ya da kutlamayı beklemeyin. Çünkü bazı insanların buna ihtiyacı vardır. Sevildiğini hissetmek ihtiyaçtır bazıları için. 

-ASTER-





Yorumlar

Popüler Yayınlar